Нардеп Розенблат заявив, що Анжеліка Лабунська стала головою облради за рахунок голосів Опоблоку

Про це народний депутат України, член фракції партії «Блок Петра Порошенка» Борислав Розенблат заявив після результатів голосування за кандидата на посаду голови Житомирської обласної ради під час установчої сесії 12 листопада, повідомляє прес-служба Борислава Розенблата.

За словами нардепа, представник партії «Батьківщина» Анжеліка Лабунська зайняла крісло очільника облради лише завдяки тому, що домовилася з депутатами від «Опозиційного Блоку», перефарбованими представниками «Партії Регіонів».

«За результатами місцевих виборів до складу Житомирської облради зайшло 8 політичних сил. Розклад сил був таким, що потрібно було проводити перемовини для створення більшості. На жаль, всі пропозиції, які лунали від партії, яка набрала більшість голосів («Блок Петра Порошенка «Солідарність»), постійно відхилялися представниками інших політсил, які намагалися тим чи іншим шляхом затягувати перемовини. Але ми знали, що «Батьківщина» на чолі з пані Лабунською веде перемовини з «Опозиційним Блоком» і завдяки їхнім голосам вона планувала обратися на голову облради», – зазначив Борислав Розенблат.

Нардеп від «Блоку Петра Порошенка» наголосив, що питання домовленостей про створення більшості з колишніми регіоналами представниками його політичної силою навіть не обговорювалося.

«Ми не пішли ні на які домовленості з «Опоблоком», тому, що для нас честь і гідність українського народу, який обрав не шлях війни, а європейський шлях, були принциповими. Тому, на сьогоднішній день ми будемо спілкуватися з нашими колегами, будемо переходити в опозицію до тієї «широкої коаліції», яка сьогодні створилася між «Батьківщиною» і «Опоблоком», ми не будемо підтримувати їхню діяльність. Для нас на сьогоднішній день дуже прикрим фактом є те, що українці забули як у 2009 році вже було намагання створити таку більшість, коли «БЮТ» разом з «Партією Регіонів» захотіли створити «широку коаліцію», яка мала скорочену назву «ширка». Нам немає чого робити в такій «ширці». Тому я, як депутат Верховної Ради, представник партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», сьогодні буду вести перемовини з колегами для того, щоб вони увійшли в опозицію до так званої «широкої коаліції». Ну і хочу звернутися також до тих людей, які голосували за «Свободу», за «Укроп», за ті гасла, які вони розвернули протягом виборчої кампанії, ніби то проти олігархів: реальність сьогодні така, що сили, які об’єднуються разом з олігархами, вони також стають олігархічними устроями наших політичних сил», – прокоментував перебіг сесії новообраної облради нардеп Борислав Розенблат.

При цьому, після виступу нардепа на трибуні облради, Анжеліка Лабунська відкинула звинувачення, зазначивши, що під час голосування 5 голосів були проти її кандидатури.

«Це могли бути і депутати від «Опозиційного блоку», – зазначила вона.

Нагадаємо, сьогодні шляхом таємного голосування головою Житомирської обласної ради стала представник «Батьківщини» Анжеліка Лабунська.