Найпопулярніша “радянська” вулиця на Житомирщині – Піонерська

Яндекс вивчив, скільки вулиць, на думку експертів, могло потрапити під  дію Закону про декомунізацію у Житомирі й населених пунктах Житомирської області.

Із майже 2200 вулиць, провулків, проспектів і площ Житомирської області, нанесених на Яндекс.Карти, Закон про декомунізацію станом на початок вересня поширювався на близько 170 топонімічних об’єктів. Із них у самому Житомирі розташовано лише 11.

Найпопулярніша назва таких вулиць на Житомирщині – вулиця Піонерська. А ось як виглядає топ-3 «радянських» назв у населених пунктах області:
1. Піонерська – 16 вулиць із такою назвою
2. Жовтнева – 14
3. Чапаєва – 13.

Як твердять спеціалісти Яндекса, якщо узяти всі «радянські» вулиці Житомира та з’єднати в одну, вона була б завдовжки 34 км і пролягла б від цього міста аж за Коростишів. А загальна довжина «радянських» вулиць усієї області – 247 км: це як від Житомира до Хотина.

Нагадаємо, до 21 листопада місцева влада українських міст, селищ і сіл має змінити назви низки об’єктів відповідно до прийнятого півроку тому Закону про декомунізацію.

Як писав Репортер, у Житомирі три дні проходили громадські обговорення щодо перейменування 11 вулиць. Але депутати так і не внесли це рішення на розгляд сесії.

Загалом, топонімічна комісія планує розглянути пропозиції щодо перейменування 93 вулиць у місті.