Нова поліція Житомирської області – 10 управлінь, 6 відділів та 5 секторів

Нині до структури обласного органу поліції – Головного управління Національної поліції (ГУНП) в Житомирській області – входять 10 управлінь, 6 відділів та 5 секторів.

Таку інформацію надають в управлінні.

Замість міськрайвідділів регіону створено «кущові» відділи та відділення поліції, зокрема:

До складу Бердичівського відділу поліції ввійшли: Андрушівське, Любарське, Ружинське, Чуднівське відділення поліції.

До складу Житомирського відділу поліції увійшло Житомирське відділення поліції.

Коростенський відділ поліції включає: Лугинське, Народицьке, Овруцьке і Олевське відділення поліції.

Коростишівський відділ поліції складається з: Брусилівського, Володарськ-Волинського, Малинського, Попільнянського, Радомишльського і Черняхівського відділень поліції.

До складу Новоград-Волинського відділу поліції ввійшли: Баранівське, Ємільчинське, Романівське і Червоноармійське відділення поліції.

Також упродовж перехідного періоду, відповідно до Закону України «Про Національну поліцію», ДАІ продовжує забезпечувати нагляд за безпекою дорожнього руху. Поступово функції інспекторів Державтоінспекції перейдуть до патрульної поліції.

Загалом переформатування правоохоронців Житомирщини триватиме близько 3 місяців. За цей час кожен співробітник, призначений для тимчасового виконання завдань, має пройти переатестацію та конкурсний відбір.

Співробітники вже нової структури – Національної поліції України – можуть до 31 грудня 2016 року використовувати посвідчення, печатки, логотипи та емблеми міліції та Міністерства внутрішніх справ України. Відповідна норма закріплена у Законі України «Про Національну поліцію».

Правда, наскільки відкритою та чесною буде переатестація – покаже час. Адже вже зараз виникає багато нехороших сигналів. Заступником голови Нацполіції призначили скандального Василя Паскала, якого звинувачують журналісти та громадськість у переслідуваннях активістів Майдану. Подейкують, він є креатурою міністра Авакова.

Окрім того, як неодноразово писали житомирські активісти Юлія Чепюк та Ірина Коцюба у фейсбуці, переатестацію у житомирській поліції проходять одіозні міліціонери, такі як, наприклад: Дмитро Іщук, відомий під прізвиськом “Банан”. Також є інформація про Ігоря Зайця, Володимира Недельського (про якого неодноразово писав Репортер, бо він перекрив пляж біля мосту у парку). 

Звичайно, через “шум” у соцмережах та пресі деякі особи таки викреслюються зі списків нової поліції. Та все ж питання, а як вони туди потрапляють, лишається відкритим. Можливо через те, що до переатестації не запрошені представники громадськості? А можливо й через інші причини.