Органами державної реєстраційної служби накладено 69 арештів на спірні земельні ділянки у житомирському Гідропарку

На виконання ухвали апеляційного суду Житомирської області, прийнятої за заявами прокуратури області, органами державної реєстраційної служби накладено 69 арештів на спірні земельні ділянки, розташовані на території Тетерівської сільської ради Житомирського району.

Такий факт повідомила начальник управління прокуратури області Роксолана Гребенюк, передають в прокуратурі.

«Органами державної виконавчої служби відкрито 59 виконавчих проваджень стосовно фізичних осіб, яким заборонено вчиняти будь-які дії, пов’язані із забудовою цих ділянок. Відтак, у разі невиконання судових рішень та проведення будівельних робіт, законом передбачено адміністративну чи кримінальну відповідальність, а також знесення самочинно збудованих об’єктів», – зауважила вона.

Керівник підрозділу додала, що суд заборонив відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Житомирської райдержадміністрації видавати відповідачам та іншим особам будівельні паспорти для забудови на цих ділянках, а управлінню Державної архітектурно-будівельної інспекції в області та центру надання адміністративних послуг Житомирської міськради приймати і реєструвати відповідні дозвільні документи.

«Йдеться саме про ті земельні ділянки із зеленими насадженнями, які у 2011 році Житомирська райдержадміністрація, без відповідних повноважень, незаконно передала у власність 78 громадянам, змінивши їх цільове призначення із земель лісогосподарського призначення на землі для ведення садівництва», – уточнила прокурор.

З метою попередження неправомірного відчуження та забудови ділянок, які відносяться до земель лісового фонду, до прийняття законного рішення по справі, прокуратурою подано заяву для забезпечення розгляду зазначеного позову, яку ухвалою апеляційного суду області частково задоволено.

«Наразі цивільна справа за прокурорським позовом перебуває у провадженні апеляційного суду. Прокуратура і надалі відстоюватиме принципову позицію щодо поновлення законності стосовно використання земель лісового фонду, які, до всього цього, знаходяться ще й у зоні відпочинку Гідропарку», – підсумувала Роксолана Гребенюк.