Що на язиці? Не мова

Подивившись вчорашній ефір із кандидатом на посаду Житомирського міського голови Сергієм Сухомлином, зробила висновок, що ця людина не хоче і не буде розмовляти українською мовою ні за яких обставин. Навіть слухаючи від журналістів питання українською, він вперто глаголіт на язикє. Шановний кандидате, поважайте житомирян. Говоріть у себе вдома мовою окупанта, а на публічних заходах будьте ласкаві українською.

Хтось, виправдовуючи та захищаючи Сухомлина, скаже, що він, бідолаха, гризе граніт науки, старається маленький, але поки що не все так просто дається. Маячня. В’ячеслав Мартинов – хлопець із російського Краснодара, який в 2014 році організовував марш за федералізацію Кубані, змушений був шукати в Україні політичного притулку. Так от він вивчив українську мову всього за один рік. Чому Сухомлин, живучи в Житомирі десятки років, неспроможний? Бо плював він на всіх.

Сухомлин сказав кілька речень українською – і вау! Деякі звертають на це увагу. Буцімто, дивіться, який «Сірьожа маладєц». Але ж це крапля в морі. Та й Сергій Іванович вже дорослий мужчина, і не личить його так по-дитячому хвалити.