Sony працює над власним процесором для смартфонів

Відомо, що такі гравці ринку смартфонів, як Apple, Samsung, LG і Huawei випускають флагмани на процесорах власної розробки. Скоріш за все, компанія Sony вирішила піти по тому ж шляху і розробити власну мобільну систему на чіпі, передає Digitimes.

У компанії Sony впевнені, що високим прибутком і великою часткою на ринку Apple, Samsung і Huawei почасти зобов’язані власним процесорам, на базі яких і створюються їх флагмани, пише Digitimes з посиланням на галузеві джерела. Для ремонту Sony звертайтесь до http://www.mrfix.com.ua/repair/sony/

Повідомляється, що тайванський розробник спеціалізованих інтегральних схем Global Unichip отримав декілька замовлень на виготовлення мобільних процесорів від азіатських виробників смартфонів, серед яких, схоже, є і Sony. Про самий процесор поки що нічого невідомо, але якщо він дійсно в планах, то продажі Qualcomm і MediaTek в 2016 році опиняться під загрозою, зазначають джерела.

Компанія Apple щорічно представляє нові процесори разом з iPhone і iPad. Обширний парк процесорів має і Samsung, яка представила недавно свій другий преміум-чіп Exynos 8890, побудований на основі 14-нанометровій технології FinFET. На початку місяця флагманський процесор представила і Huawei.

HiSilicon Kirin 950 виконаний за 16-нанометровим техпроцесом. За оцінками компанії, по продуктивності він у два рази перевершує рішення, яке використовувалося в HiSilicon Kirin 930. Що ж стосується LG, то компанія вже тестує друге покоління процесорів Nuclun. За повідомленнями ЗМІ, виробництвом новинки займаються компанії Intel і TSMC, причому перша застосовує 14-нанометровій технології, а друга – 16-нанометрову.

Тим часом Sony переживає непрості часи на мобільному ринку і те хоче закрити цей напрямок, то різко змінює свою думку. Боротися з нинішніми лідерами ринку в Sony не готові. Відповідно до представленого в кінці жовтня звітом, мобільний підрозділ продемонстрував «істотне зниження продажів смартфонів в штуках», проте це подано як «результат стратегічного рішення не гнатися за продажами в спробах поліпшити рентабельність».