Студенти Житомирського військового інституту страйкують під ОДА

Близько двохсот студентів Житомирського військового інституту радіоелектроніки вийшли вранці, 25 листопада, під стіни Житомирської облдержадміністрації, повідомляє “20 хвилин”.

“Ще кілька місяців тому адміністрація інституту вирішила реформувати вуз, – розповідає студент 2-го курсу, Володимир Праздніков. – Через це три місяці ми не отримуємо стипендії, викладачі – зарплати. Та й офіційно ми ніде не значимося як студенти.”

Донедавна, зазначає вона, у ЖВІРЕ були цивільні та військові спеціальності. Цивільна частина вузу знаходилася під опікою Міністерства освіти як філія Державного університету телекомунікацій. Військовою клопоталося Міністерство оборони. Та нещодавно адміністрацією ЖВІРЕ було прийнято рішення про реформування вузу. Його планують повністю передати на утримання Міністерству оборони. Тож 200 студентів цивільних спеціальностей можуть просто залишитися на вулиці.

“Адміністрація інституту нас запевняє, що питання вирішується, – розповідає  Володимир Праздніков. – Хоча віз і нині там. Ми сумлінні студенти. Ходимо на пари. Не зважаючи на те, що офіційно ми у вузі не навчаємося. Викладачі цивільних спеціальностей працюють за «дякую». А ті, хто навчається на 4 курсі, ризикують взагалі не отримати дипломи про вищу освіту через півроку.”