​Сидір Кізін: Ми завжди відстоюватимемо інтереси українського народу

13 листопада 2015 року голова обласної організації ВО «Свобода» Сидір Кізін і голова міського осередку Віктор Брокарєв прийшли на допит до слідчого управління Національної поліції в Житомирській області.

Перед допитом керівництво Головного управління Національної поліції України в Житомирській області вибачилось перед очільником обласного осередку ВО «Свобода», так як вони не були ознайомлені з тим, що Сидір Кізін є адвокатом шести підозрюваних у справі подій 31 серпня і не може бути допитаним як свідок.

Також зазначили, що в слідчому управлінні Національної поліції України в Житомирській області немає жодного кримінального провадження, яке б розслідувало події 31 серпня, і викликали на допит свободівців у зв’язку з дорученням МВС.

«Ми знаємо, що зараз чиниться шалений тиск на політичні партії, які є опонентами чинної влади, і за дивним збігом обставин я, як голова обласної «Свободи», отримав повістку на допит в управління поліції. Крім мене отримав повістку голова міської «Свободи» Віктор Брокарєв. Припускаю, що такі дії можуть бути пов’язані з тим, що міська організація ВО «Свобода» підтримала у другому турі кандидата не від провладної партії, а від ВО «Батьківщина». Чи збіг це?

Крім цього, виглядає дивним те, що у головному слідчому управлінні не знали, що я є адвокатом шістьох фігурантів цієї справи. Додам, що повістки прийшли не тільки нам, але й керівникам інших політичних сил, які вчора обрали в обласній раді голову, опозиційну владі. Або це чиясь прикра помилка, або хтось «підставив» місцеве управління поліції.

У нас немає претензій до працівників обласного управління поліції, і ми сподіваємось, що воно не буде втягнено в політичну боротьбу, яка зараз у самому розпалі.

Додам, що свободівці ніколи не тікали від слідства. Вони пройшли і Майдан, і боротьбу на Сході країни з агресором, вже пройшли й ізолятори. Однак це все нас не зупиняє, і ми завжди відстоюватимемо інтереси українського народу», – наголосив Сидір Кізін.

Після допиту Сидір Кізін розповів, що начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області запевнив їх у тому, що виклик націоналістів на допит це не їх ініціатива, а доручення головного слідчого управління МВС.

«Тобто це фактично доручення Авакова. Якщо це справді так, то я не здивований. Тому що у цій справі МВС на чолі з Арсеном Аваковим демонструє свою чітку заангажованість у цій кримінальній справі. Аваков ще 31 серпня визначив винних», – додав голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода Сидір Кізін.