Труби для опалення

При проведенні ремонтних робіт і прокладанні різних трубопроводів все частіше застосовують не звичні металеві та чавунні вироби, а виготовлені з полімерних матеріалів. 

Монтуючи опалення в квартирі та будинку, все більше людей обирають поліпропіленові вироби й з’єднання для них. Маркування поліпропіленових труб для опалення може бути різною, залежно від:

розрахункового тиску;

діаметра трубопроводу;

товщини;

дати виробництва;

номера партії виготовлення;

марки виробника;

сертифіката.

Маркування на трубах

Маркування на трубах

Такі вироби недорогі, з хорошими експлуатаційними якостями, а також дуже довговічні. Їх легко монтувати, ці матеріали не бояться перепадів температур і корозії.

Різновиди поліпропіленових труб

На сучасному ринку в надлишку представлена велика кількість поліпропіленових труб та фітингів для них. Для прокладки трубопроводів або інших мереж використовують різні види поліпропіленових труб. 

Якщо потрібно провести систему подачі холодної води, використовують поліпропіленові труби з маркуванням PN 10, вироби з маркуванням PN 16 призначені для подачі гарячої води і монтажу опалення за допомогою теплих підлог, маркування PN 20 є універсальною, такі матеріали можна використовувати як для холодної, так і для гарячої води. 

Труби з поліпропілену з маркуванням PN 25 мають підвищені експлуатаційні якості, у них більш товсті стінки, що володіють підвищеним запасом міцності. Поліпропіленові труби з маркуванням PN 25 ще називають армованими. Такі матеріали не бояться високих температур, тому їх з успіхом застосовують для прокладки гарячого водопостачання або проведення монтажу систем опалення. У даний час налагоджений випуск трьох видів труб. Вибираючи потрібні, потрібна орієнтуватися на те, для яких цілей вони призначені. Для кожного з видів розроблена своє маркування.

PPH – такі труби можна використовувати тільки при монтажі системи вентиляції або прокладання трубопроводу холодної води;

PPB – такі елементи застосовують для прокладки систем опалення;

PPR – ці вироби універсальні, їх можна використовувати абсолютно для будь-яких трубопровідних конструкцій.

Маркування поліпропіленових труб для опалення має дуже велике значення при виборі матеріалів для проводки систем. Вона показує всю інформацію про виріб, доступну навіть новачкам в даній області. Щоб розшифрувати всі значення, знадобиться лише трохи часу і бажання.

Компания “АТОН” предлагает печь с водяным контуром. Такие печи подойдут для отопления не только вкартир и домов, но и кафе напр. Обращайтесь, асортимент огромный.