У Житомирі освятили новий храм греко-католиків. Фото. Відео

Глава Української Греко-Католицької церкви  Святослав 22 листопада освятив новозбудований Свято-Введенський храм при жіночому монастирі Чину святого Василія Великого у Житомирі.

Про це передає департамент інформації церкви.

Адреса храму – Селецький провулок 3-й, будинок 9.

«Ми сьогодні просили в Господа Бога, аби цей храм став пристанищем знедолених і лічницею усіх недужих. Сьогодні тут Господь Бог, як той самарянин, про якого чуємо в Євангелії, прийшов до нас: зболених, поранених, прийшов, щоб нас з вами обдарувати ласкою свого милосердя. І так завжди складалося в історії нашого народу, продовжив проповідник, і так склалося два роки тому на початку Революції гідності… Куди побігла наша молодь, рятуючись від розбійників? До Божого храму, до монастиря, бо там є осердя Божої любові і Його милосердя», – сказав Предстоятель під час проповіді до вірних.

По завершенні Літургії було зачитано декрет, згідно з яким ієрея Остапа Дудака було призначено служителем в цьому храмі. Опісля також зачитали грамоти, якими було нагороджено осіб, які в особливий спосіб долучилися до будівництва нового храму УГКЦ в Житомирі.