У Житомирі проголосувало майже 28%. В поліції заявили, що грубих порушень не було

Станом на 20.00 год. у другому турі виборів Житомирського міського голови взяли участь 57 952 виборців, що складає 27,86% від загальної кількості

Усі виборчі дільниці закриті, повідомляють в ОДА.

При цьому, за інформацією оперативного штабу ГУ Нацполіції Житомирщини, станом на 20.00 до поліції надійшло 5 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.  Усі факти зареєстровано в обласному центрі. Розпочаті відповідні перевірки.

2 події пов’язані з ймовірними спробами зафіксувати своє волевиявлення через фото на мобільний телефон. Повідомлення про це надійшли з двох різних дільниць м. Житомира.

“На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи Житомирського відділу поліції. У першому випадку, за словами 19-річної житомирянки, вона слухала музику з мобільного і жодних фото не робила. У другому – 38-річний виборець сказав правоохоронцям, що випадково зробив фото, відповідаючи на виклик телефону у момент, коли він задзвонив. Ще одне повідомлення – про реєстрацію на одній з місцевих виборчих дільниць представників ЗМІ із посвідченнями, справжність яких викликає сумніви. На місці події опитаний пояснив поліції, що його посвідчення засвідчено печаткою приватного підприємця – видавця газети, відтак є дійсним”, – зазначають в поліції.

Також розпочато перевірку про можливий підкуп виборців шляхом надання коштів поблизу двох різних виборчих дільниць у м. Житомирі. Працівники слідчо-оперативних груп Житомирського відділу поліції опитали учасників та очевидців подій. В обох випадках особи, на яких вказали заявники, заперечують вчинення ними будь-яких неправомірних дій.

Водночас, відзначають у поліції,  грубих порушень правопорядку та громадської безпеки під час волевиявлення громадян не зафіксовано.

Також сьогодні відбулися повторні вибори Гришковецького селищного голови (Бердичівський район) та Торчинського сільського голови (Коростишівський район). Крім того, повторні вибори депутатів сільських і селищних рад проходили у 15 районах області: Баранівському, Брусилівському, Володарсько-Волинському, Ємільчинському, Житомирському, Коростенському, Коростишівському, Лугинському, Малинському, Новоград-Волинському, Овруцькому, Попільнянському, Червоноармійському, Черняхівському та Чуднівському.