У Житомирі п’яний чоловік “замінував” торгівельний центр. Фото

Уранці 23 листопада до чергової частини Головного управління Нацполіції надійшло телефонне повідомлення про можливий вибух у торгівельному центрі “Глобал” (ред.) обласного центру, повідомляють у поліції.

Близько 5.50 на телефонну лінію «102» надійшов дзвінок про замінування торгівельного центру “Глобал” (ред.). 

Упродовж години невідомий чоловік ще кілька разів телефонував і оператор спілкувалась з чоловіком, аби отримати більше інформації про можливу загрозу безпеці людей. Так, вдалося встановити, що торгівельний центр знаходиться на вул. Київській.

“Одночасно на місце події виїхали відповідні служби: слідчо-оперативні групи ГУНП та Житомирського відділу поліції, експерти-вибухотехніки. У приміщенні торгівельного центру було обмежено доступ працівників та евакуйовано охорону. У ході проведеного обстеження із застосуванням службового собаки вибухових предметів та пристроїв не виявлено”, – йдеться в повідомленні.

Також вдалося оперативно встановити і особу мінера-жартівника. Ним виявися житель обласного центру, 1981 року народження.

Нині за місцем його проживання працює слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції. За попередньою інформацією чоловік перебуває у стані сп’яніння.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Автору дзвінка може загрожувати від 2 до 6 років позбавлення волі.