У Житомирському лісгоспі зібрали майже 2 т жолудя для підгодівлі диких тварин в холодну пору року

На сьогодні в Житомирському лісгоспі вже заготовлено майже 5 тонн насіння дуба. Окрім того, майже 2 тонни жолудя припасли і для підгодівлі диких тварин в холодну пору року.

Таку інформацію надають в Житомирському лісгоспі.

“Заготовляти насіння дуба – жолуді, лісівники почали ще наприкінці вересня – після перших заморозків. Спеціалісти знають, що перші заморозки змушують опадати якісний, цінний жолудь. Отож до його збору крім працівників лісництв долучилися ще й школярі та місцеві жителі, маючи таким чином додатковий заробіток”, – йдеться в повідомленні лісників.

 “Після збору жолудь сортують, вибраковують пошкоджені, хворі. Обов’язково проводять флотацію: жолудь опускають у воду, якісний жолудь опускається на дно, а поганий, сухий – спливає”, – розповідає головний лісничий Житомирського лісгоспу Сергій Дубницький.

На зимівлю для зберігання жолудь укладають в яму, кожен шар пересипаючи піском. Навесні насіння висівають в лісорозсаднику для вирощування сіянців. Практикують і висівання безпосередньо на лісовій ділянці відразу створюючи лісові культури.