В Ізраїлі стали будувати більше бюджетних квартир

Після декількох років падіння в країні різко зросла кількість споруджуваних маленьких квартир. З січня по червень 2015 року було розпочато зведення більшого числа малогабаритних квартир, ніж за весь 2014-й.

Тільки в першому кварталі +2015 року в Ізраїлі було розпочато будівництво 680 апартаментів з двома спальнями. Це 5,5% від загального числа квартир, будівництво яких було розпочато в цей період, пише Globes з посиланням на дані Центрального бюро статистики. А за весь 2014-й було побудовано +1764 двокімнатні квартири, що становить 4% від загального числа зведеного за рік житла.

За перші ж шість місяців в країні було розпочато зведення 1 871 квартири з двома спальнями. З цього відразу стає ясно, що в другому кварталі поточного року кількість подібного житла в споруджуваних будинках значно зросла навіть у порівнянні з першими трьома місяцями 2015-го А саме, на 57%.

купить квартиру в новостройке

Найбільше будівель за перше півріччя 2015-році почали будувати в центральному районі Ізраїлю – 24% від загального числа будівництв по всій країні. На Єрусалим припадає всього 9% від загального числа зводяться проектів. Кількість нових проектів з невеликими квартирами на дві спальні було розпочато Тель-Авів – Яффа, Єрусалим, Рамат-Ган, і Бейт-Шемеш.

Дослідження також показало, що в південному районі країни кількість розпочатих будівництв збільшилася за перше півріччя 2015-го на 78% порівняно з аналогічним періодом +2014-го. У районі Хайфи приріст склав 32%, в північному районі – 17%, в районі Тель-Авіва – 9%. За той же період в районі Єрусалиму кількість розпочатих будівництв скоротилося на 29%, а в центральному районі – на 16%.

За перше півріччя 2015 року було завершено будівництво 21470 апартаментів, що на 6,9% перевищує показник аналогічного періоду минулого року.

А тим часом продажі нових будинків в Ізраїлі виросли в два рази.