Вузол урядового зв’язку на Житомирщині через “нагальну потребу” визначив на власний розсуд постачальника спецапаратури

10 територіальний гвардійський ордена червоної зірки вузол урядового зв’язку, що знаходиться в смт.Миропіль, Романівського р-ну через переговорну процедуру визначив переможців на постачання для себе спецапаратури.

Про це пише “Вісник державних закупівель”.

Так, вінницьке Товариство з обмеженою відповідальністю “ІНГЛІЯ ІТ” за 242 тис. 900 грн. (без ПДВ) має протягом листопада-грудня поставити інформаційно-управляючий телемеханічний пристрій «Комплекс телеметрії», за 67 тис. 200 грн. (без ПДВ) – відеофони (модулі для доукомплектування мультиплексорів IPFone: МУК 4Е1 (модуль управління та контролю), за 90 тис. грн. (без ПДВ) – відеофони (модулі для доукомплектування мультиплексорів IPFone: МАО УЛ (модуль аналогових закінчень).

А запоріжське Товариство з обмеженою відповідальністю “НВО Супутник” за 232 тис. 999.2 грн. (з ПДВ) має протягом листопада-грудня поставити телефонний апарат «Славутич-241».

Конкурсу не було. Згідно документів, вузол урядового зв’язку провів переговорну процедуру закупівлі, яка виникла через “…нагальну потребу у здійсненні закупівлі у зв’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, які унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення процедур конкурсних торгів…” Обставини пов’язали з проведенням мобілізації (остання хвиля якої скінчилась 17 серпня, а нової не було) та АТО.

“Крім того, обладнання, яке використовуються на мережах, де циркулює інформація з обмеженим доступом, повинно мати експертні висновки на використання”. – зазначено в документах. Вказані компанії їх мають. Але, можливо, мають їх також інші? Але вузол вирішив обрати саме ці.

Власниками ТОВ “ІНГЛІЯ ІТ” є Михайло Рудешко та Галина Цуркан.

У “НВО Супутник” багато власників: київське ТОВ “Об’єднаний центр захисту інформації”,  Юрій Коннов, Валерій Барлабанов. Також власники істотної участі – Михайло Прокофьєв, Микола Вербицький. Кінцевий беніцифіарій – Юрій Коннов