Вибори на Житомирщині – міліція розпочала 6 кримінальних проваджень

2 листопада у прес-центрі облдержадміністрації пройшла розширена нарада за результатами перебігу в області виборчої кампанії, передають в УМВС.

Станом на 2 листопада міліцією зареєстровано 117  повідомлень про порушення, у 6 випадках після проведення перевірок розпочато кримінальні провадження.

Так, у Житомирському міськвідділі розслідується підкуп виборця (ч.2 ст. 160 ККУ); у Малинському міськвідділі – фальсифікація виборчих документів (ч. 3 ст. 158 ККУ), голосування виборцем більше ніж один раз (ч.1 ст. 158-1) та нестача 29 невикористаних бюлетенів (ч.1 ст. 158-1); в Ємільчинському районі відкрито провадження за фактом раптової смерті секретаря територіальної виборчої комісії. Одне провадження за ч.2 ст.157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) ККУ після проведення перевірки закрито.

У Коростенському районі за одним із звернень також складено адміністративний протокол за ч. 2 ст. 212-13 КУпАП (Розповсюдження… друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу…) відносно жителя райцентру.

За словами начальника обласної міліції Валерія Рудика, розслідування кримінальних проваджень перебуває на контролі керівництва УМВС, зважаючи на їх суспільну резонансність, а тому жодної упередженості чи необ’єктивності бути не може.

“Вже зараз правоохоронці проводять профілактичні заходи та зосереджують зусилля на забезпеченні правопорядку та законності під час ІІ туру виборів Житомирського міського голови та перевиборів в окремих районах області, у тому числі з метою недопущення підкупу виборців”, – підсумував Рудик.

Нагадаємо, згідно даних мережі “Опора”. Житомирська область третя за кількісстю порушень у день виборів.