За два дні телефонні шахраї видурили у житомирян 30 тис. грн.

Лише за два останні дні на надмірній довірливості жителів Житомирщини шахраї заробили близько 30 тисяч гривень, повідомляють у поліції.

Двоє жительок Овруцького району та одна – з м. Бердичева потрапили нагачок «мобільних» аферистів, які зателефонували їм із тривожним повідомленням про неприємності із синами – затримані поліцією через вчинення ДТП. За уявний порятунок своїх дорослих дітей від кримінальної відповідальності довірливі матері перерахували на банківські рахунки шахраям загалом більше 22 тисяч гривень.

Афера викрилася, коли жертви з’ясували, що з їх синами усе гаразд і ні в які перипетії вони не потрапляли.

Ще троє жителів регіону стали об’єктами шахрайства у Інтернет-мережі. Житомирянин купував через спеціалізований сайт мобільний телефон за 2 тисячі гривень, житель Попільнянського району – дитячі підгузки за таку ж ціну, а житель Олевщини віддав 4 тисячі за духову шафу. Хоч замовники вчасно переказали на вказані в оголошеннях рахунки гроші, товари вони неотримали й до сьогодні. Тим часом номери мобільних віртуальних продавців виявилися заблокованими.

За усіма названими фактами розпочаті кримінальні провадження за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Нині правоохоронці проводять низку слідчо-розшукових заходів для встановлення осіб, причетних до ошуканств.