За останню добу на Житомирщині затримали 8 копачів бурштину. Фото

Упродовж 18 листопада міжвідомчі рейдові групи правоохоронців виявили та затримали копачів бурштину у Коростенському та Олевському районах Житомирщини, повідомляють у поліції.

Поблизу с. Обище на Олевщині поліцейські спільно з прикордонниками затримали 19-річного жителя одного з сіл району, який за допомогою лопати видобував дорогоцінне каміння. У нього вилучено знаряддя та 20 грамів каменю-сирцю.

Годиною пізніше біля того ж села правоохоронці помітили 4-х людей з лопатами, які розкопували верхні шари ґрунту. Як з’ясувалося, це також місцеві старателі віком від 20 до 27 років, які встигли добути близько 10 грамів сонячного каменю.

Пізно увечері того ж дня міжвідомча рейдова група затримала ще 3-х старателів-нелегалів на незаконно організованій ними копальні поблизу с.Гулянки уже в Коростенському районі. Затриманими виявилися 47-ми та 33-річні жителі цього ж села та 35-річний житель Рівненщини.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, вилучила у затриманих мотопомпу, шланг довжиною 20 м, 2 сачка та автомобіль «Москвич» без номерних знаків.

За усіма трьома фактами порушення правил охорони або використання надр (ч.2 ст.240 ККУ) нині відкриті кримінальні провадження. Порушникам загрожує покарання від штрафу (від 6 800 гривень) до обмеження або позбавлення волі на термін до 3 років.