За зґвалтування підлітка в Житомирському СІЗО покарають лише двох неповнолітніх

У Житомирі закінчено розслідування травмування неповнолітнього у СІЗО, яке перебувало на контролі прокуратури області, повідомляють в обласній прокуратурі.

Прокуратурою м. Житомира затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітнього) КК України.

“У ході досудового розслідування встановлено, що двоє неповнолітніх вчинили насильницькі дії над 14-річним жителем Баранівського району, затриманого за крадіжки, під час його перебування у слідчому ізоляторі Житомирської установи виконання покарань №8”, – йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, у Житомирському СІЗО у ніч з 1 на 2 липня цього року щодо неповнолітнього ув’язненого скоєно тяжкий злочин (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом).

Водночас перевіркою встановлено, що посадовими особами слідчого ізолятора неповнолітньому вчасно не була надана належна медична допомога, і тільки 3 липня він був доставлений у Житомирську обласну дитячу лікарню у важкому стані.

Крім того, про вказану подію не повідомляли правоохоронні органи, а інформація про скоєння злочину стосовно підлітка надійшла до органів внутрішніх справ тільки від лікаря обласної лікарні 4 липня, що призвело до несвоєчасного проведення необхідних першочергових слідчих дій.

Генеральною прокуратурою України (ГПУ) розпочала досудове розслідування за фактом перевищення службових повноважень та неналежного виконання професійних обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх посадовими особами Житомирського СІЗО.