“Житомиргаз” твердить, що причиною вибуху квартири на розі Щорса та Львівській був не газ

Прес-служба “Житомиргазу” заявляє. що на момент вибуху газові мережі в будинку на розі вулиць Львівської та Щорса, були герметичними. 

“Тобто причиною вибуху є не витік природного газу та його накопичення, як було розповсюджено у ЗМІ раніше. Підставою спростування є результати розслідування обставин та причин вибуху, який стався 13 листопада у 5-поверховому будинку по вул. Львівській, 2/8, у квартирі 50. Висновок отриманий за результатами перевірки втнутрішньобудинкової системи газопостачання комісією у складі фахівців ПАТ «Житомиргаз» та управління Держпраці у Житомирській області“, – йдеться у заяві.

Остаточні результати, повідомляють в прес-службі,  будуть оприлюднені після завершення роботи створеної комісії.

Напередодні в обласній поліції зазначили, що попередньо встановлено, що у квартирі, де стався вибух, проводились ремонтні роботи і там сталося накопичення газу. Увечері власник зайшов до помешкання й, за його словами, встиг лише відкрити запальничку, щоб закурити.

Згідно неофіційних джерел, в квартирі були газові балони, що і вибухнули.

Нагадаємо, увечері 13 листопада у квартирі на верхньому поверсі 5-поверхівки стався вибух. У результаті у помешканні вибиті двері, балкони та вікна. Також пошкоджено скло у вікнах сусідніх квартир.

Унаслідок події 39-річний власник помешкання отримав опіки рук та обличчя і був госпіталізований до лікарні.