Житомирське “Полісся” подало заявку у другу лігу чемпіонату України з футболу

14 колективів заявили про своє бажання пройти атестацію на право участі в другій лізі сезону-2016/2017. 

Про це в інтерв’ю Українському футболу  розповів  президент Професіональної футбольної ліги Сергій Макаров.

На сьогодні можна говорити про таких кандидатів: Балкани (с. Зоря Саратського району Одеської обл.), Вінниця, Нива (Вінниця), Ніка (Івано-Франківськ), Івано-Франківськ, Кобра (Суми), Електрон (Ромни Сумської обл.), Львів, Рух (с. Винники Львівської обл.), Агро (с.Агро (с. Синьків Тернопільської обл.), Кривбас (Кривий Ріг), Полісся (Житомир), Россо Неро (Запоріжжя), Поділля (Хмельницький).

“Інформація трохи неточна. Наразі клубів не 14, як повідомлялося в багатьох новинах, а формально 13. Поки що без ФК “Івано-Франківськ”. Представники цього клубу подали до ФФУ лист од імені обласної Федерації та губернатора з проханням відтермінувати подачу заявки на проходження атестації. Пов’язане це з другим туром місцевих виборів. Од їхніх результатів і залежатиме подальше майбутнє “Івано-Франківська”. Бажання в них є, а ось юридично клуб поки не створений…

Щодо решти колективів, то тут варто зауважити, що це лише звернення клубів до Федерації футболу з проханням допустити їх до проходження процедури атестації. Сам же процес заявки ФК буде згодом, де вже відповідно будуть підписані й усі необхідні документи, в яких клуби зобов’язуються дотримуватися всіх регламентних документів, норм і вимог”, – зазанчив Макаров.

“Так, із деякими представниками діалог уже був. Як самі бачите, багато нових імен. Отож знайомство наше ще попереду, й найближчим часом цей проміжок спробуємо заповнити.

Але хотілося би звернути увагу, що у списку охочих присутні клуби з тих чотирьох областей, у яких зараз немає професіональних ФК. Якщо все складеться добре, то вже з нового сезону в Житомир, Хмельницький, Івано-Франківськ і Вінницю повернеться професіональний футбол. Дуже би хотілося, щоби ці області мали бодай по одному професіоналу. Повірте, від цього ці чотири області лише виграють, адже вихованці дитячих та аматорських шкіл не їхатимуть в інші області, шукаючи професійного рівня, а залишатимуться й підніматимуть місцевий футбол”, – сказав Макаров.

Нагадаємо, фани “Полісся” у Житомирі неодноразово проводили марші з вимогою реконструювати стадіон та відновити професійну команду у Житомирі.