“Житомирські ласощі” звинуватили Пашинського у намірі рейдерського захоплення

Кондитерська фабрика “Житомирські ласощі” заявила про намір депутата від “Народного фронту” Сергія Пашинського здійснити чергову спробу рейдерського захоплення підприємства.

Про це йдеться у повідомленні компанії, інформує Українська правда.

Згідно з повідомленням, Пашинський має намір захопити фабрику спільно зі своїм компаньйоном Сергієм Тищенком.

“Отримано відповідне незаконне судове рішення судді Тернопільського окружного адміністративного суду Ходачкевич Н.І.. При цьому попередньо спроби отримання подібного рішення були вчинені в Полтавському окружному адміністративному суді та в тому ж Тернопільському в іншого судді”, – йдеться у повідомленні.

У компанії додали, що “Житомирські ласощі” вже виключено з Єдиного державного реєстру підприємств, а замість них з’явилося нове підприємство – власник майнового комплексу Житомирської кондитерської фабрики з новою назвою та новим прізвищем директора.

“Жодних судових рішень та законних підстав такої протиправної діяльності не існує. Керівництву стало відомо, що вказані дії були зроблені за вказівкою нардепа С. В. Пашинського”, – стверджують у компанії.

“У зв’язку з цим готується силове проникнення на територію фабрики, в якому будуть задіяні приватні охоронні структури, а також представники спецпідрозділів МВС”, – йдеться у повідомленні.

У “Житомирських ласощах” нагадали, що спроби захопити фабрику вже неодноразово робились Пашинським, “але саме зараз, залучившись підтримкою апарату МВС, Мін’юсту та суддів, він має намір здійснити захоплення”.

У понеділок керівництво підприємства має намір провести прес-конференцію на цю тему “з відповідною заявою та оприлюдненням доказових документів, що свідчать про незаконну корупційну діяльність Сергія Пашинського”.

“Також представники фабрики нададуть ЗМІ підтверджуючі документи, які свідчать про інші факти корупційної діяльності Пашинського”, – сказано у повідомленні.

У Єдиному судовому реєстрі згадується, що 16 листопада 2015 року хтось звернувся до Тернопільського окружного адмінсуду з вимогою скасувати ліквідацію “Житомирських ласощів”, однак вже наступного дня цей позов було відкликано.

Як відомо, раніше Пашинського вже звинувачували у сприянні рейдерському захопленню “Житомирських ласощів” у 2010 році.

“Українська правда” також публікувала власне розслідування, згідно з яким існують підстави підозрювати Пашинського і Тищенка у розкраданні газу олігарха Сергія Курченка.