“Житомиртеплокомуненерго” незаконно закупило у приватного підприємця пального на 5 млн. грн.

За результатами розгляду позову прокуратури м. Житомира господарським судом Житомирської області визнано недійсним рішення комітету з конкурсних торгів та договір на закупівлю 277 тонн палива рідинного, вартістю понад 4,8 млн. грн., повідомляють в обласній прокуратурі.

Йдеться про те, що КП “Житомиртеплокомуненерго” Житомирської міськради, на початку 2015 року, порушуючи вимоги Закону України “Про здійснення державних закупівель”,придбало у приватного підприємства пальне на суму майже 5 млн. грн.

Зокрема, комунальне підприємство, не дочекавшись результатів перших торгів, які відбулися у грудні минулого року, не внесло зміни до річного плану закупівель, а відразу, наступного дня, безпідставно розпочало другі відкриті торги по тому ж самому предмету закупівлі.

Однак, зазначені торги не відбулись через відсутність необхідної кількості учасників.

Таким чином, пальне закуплено без проведення передбачених законом повноцінних конкурсних торгів, лише за переговорною процедурою.

Доводи прокуратури суд визнав обґрунтованими та скасував результати незаконно проведених торгів пального за бюджетні кошти.