Анжеліка Лабунська відвідала Обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків

Голова обласної ради 17 грудня ознайомилася з роботою лікувального закладу, його матеріально-технічною базою, під час спілкування з колективом дізналася про проблеми і перспективи розвитку, напередодні Дня святого Миколая передала діткам подарунки.

Головний лікар спеціалізованого будинку дитини Світлана Урсуленко розповідає: «Багато років поспіль ми старалися, щоб тут дітям жилося хоча б трохи краще, ніж дітям у сім’ях. Те, що сьогодні мають наші дітки, абсолютно задовольняє всі потреби. Основний показник нашої діяльності – це повернення дітей у сім’ї, у сімейні форми виховання. Завжди наприкінці року підбиваємо підсумки, відповідно до яких понад 80% діток – це діти, які не переводяться в інші заклади, а повертаються у рідні сім’ї, які влаштовуються у сімейні форми виховання. Цьому успіху ми завдячуємо тим, що у нашому закладі не просто утримуємо діток, а втілюємо програму ранньої медико-соціальної реабілітації, яка не лише попереджує дитячу інвалідність, але й розкриває природний потенціал».

db7

db1

Найголовніше прагнення колективу будинку дитини, зі слів Світлани Урсуленко, – це охопити якісною реабілітацією якомога більшу кількість діток. Заклад готовий справлятися із таким завданням, однак не вистачає лише вольового рішення уряду.

db2

На розгляді нині знаходиться нове типове положення про діяльність будинку дитини. Затвердження цього документу дасть можливість приймати у закладі не лише діток перших трьох категорій: діти-сироти, діти, які залишились без піклування батьків, та діти, які опинились у складних життєвих обставинах, а й дітей четвертої категорії – які проходитимуть реабілітацію в амбулаторних умовах. Така практика, і досить успішна, у будинку дитини є.

db4

Двох своїх діток приводять на процедури Юлія та Віктор. «Тут дуже гарні умови, людяне ставлення до дітей, до відвідувачів, – відгукується Юлія про роботу будинку дитини. – Тут до всіх дітей ставляться, як до своїх рідних. Звичайно, багато дітей потребують лікування. Доречно було б зробити тут аптеку, щоб було приміщення для перебування батьків із дітьми. У батьків із районів області часто проблемою є, де зупинитися на час лікування дитини». У новому положенні передбачена стаціонарна функція, коли з різних районів області батьки зможуть приїжджати і залишатися з дітьми для проходження реабілітаційного курсу.

db23

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська зустрілася з колективом та подякувала працівникам будинку дитини за віддану працю. «Приємно, що наша комунальна установа працює на такому рівні, який нічим не поступається подібним закладам у Європі. Одразу помітно, що лікарі, медичні сестри ставляться до діток із усім серцем. Хай наступаючий рік принесе вам мир, добро, злагоду, любов. Як голова обласної ради і засновник благодійного фонду запевняю, що ми і надалі будемо допомагати, чим тільки зможемо, тому що діти – наше майбутнє», – сказала Анжеліка Лабунська.

db15

Голова обласної ради передала спеціалізованому будинку дитини пилосос, а діткам до Дня святого Миколая – іграшки.

db3

db8

db12

db13

db14

db16

db18

Прес-служба обласної ради