Фабрика “ЖЛ” в Житомирському управлінні юстиції потрапила в “бермудський трикутник”

Більше місяця Житомирська кондитерська фабрика «ЖЛ» не може відновити повноцінну роботу. 

За інформацією прес-служби ТДВ «ЖЛ» – причина – скасування юридичної реєстрації підприємства, яку здійснив працівник Житомирського управління юстиції Лоханчук. Два тижні Начальник Головного територіального управління юстиції Горай проводив службову перевірку з цього питання. Результат той, що і на початку – Горай не може пояснити як це могло статись. Самого реєстратора Лоханчука для пояснень знайти за цей час не вдалось. На робочому місці він не з’являється, вдома немає ні його, ні сім’ї. За неофіційною інформацією він разом з родиною виїхав за кордон. Причина проста – його дії це кримінальний злочин.

Таким чином давній конфлікт між нинішнім та колишнім власниками «Житомирських Ласощів» – Ігорем Бойко та Юрієм Лещинським перейшов з економічного корпоративного конфлікту у кримінальну площину.

23 листопада 2015 року Тернопільський окружний адміністративний суд не повідомляючи саме підприємство приймає сумнівне рішення про скасування реєстрації Житомирської кондитерської фабрики «ЖЛ». Дніпропетровський нотаріус, який зараз написав заяву про те, що його рішення підроблене, передав майно «ЖЛ».

Подібних судів за останні 5 років було багато, але усі вони були за доказової бази виграні Ігорем Бойко та «ЖЛ». Доля великого підприємства не може вирішуватись одним судовим розчерком, особливо враховуючи довіру суспільства до справедливості суддів.

Реєстратор Лоханчук, як показує перевірка, без відома начальства, та без повноважень на ці дії, поїхав на засідання суду в м. Тернопіль, сам о 20 год 15 хв особисто забрав рішення і не очікуючи поки рішення суду набуде законної сили поспішає до подання апеляції та самовільно в національній комп’ютерній базі скасовує реєстрацію підприємства. Перевірка показала, що Лоханчук фізично у цей час знаходився на допиті в іншій установі, і бути в Тернополі ніяк не міг. Його начальник Горай розводить руками – він не знає як це трапилось, але нічого не може зробити, реєстрація вже скасована. Управління юстиції в результаті перевірки визнає, що жодних підстав для скасування реєстрації немає, і не розуміє чому їх працівник Лоханчук так зробив, проте усілякими неформальними способами перешкоджає відновленню реєстраційного запису.

В результаті рахунки заблоковані, фабрика щодень лише прямих збитків несе 3 млн. гривень, в Житомир на автобусах їдуть «тітушки» для захоплення підприємства – а Лоханчука не можуть ніде знайти.

При цьому небажання Управління юстиції сприяти встановленню законності очевидне. На першому поверсі їх приміщення знаходяться спортивні молодики з невідомими повноваженнями та без документів, що перешкоджають спілкуванню представників «ЖЛ» з реєстратором.

Фотокопії результату внутрішньої перевірки: