ГРВІ та грип у дітей

ГРВІ та грип мають багато спільних симптомів, але всі вони характеризуються різним ступенем тяжкості і проявляються в різний час. 

ГРВІ не виникає миттєво, симптоми захворювання наростають поступово протягом пари днів, а ось при вірусі грипу стан дитини може погіршитися дуже швидко, буквально за пару-трійку годин. 

Першими симптомами грипу найчастіше стає підвищена чутливість до світла, озноб, нудота, головний і м’язовий біль, можливе відчуття нудоти. Розвиток ГРВІ у дітей зазвичай починається з сухого кашлю, нежитю, запалення гортані. Температура ж піднімається в обох випадках, однак при грипі вона досягає позначки градусника вище 39 градусника і тримається досить довго, тоді як ГРВІ не характеризується тривалим жаром – максимум температура у дитини може піднятися до 38 градусів і впасти через два-три дні. Відмітною симптомом грипу є почервоніння очей. Хоча подібне явище можливо і при ГРВІ, але тільки у разі приєднання бактеріальної інфекції. Що стосується лікування, то ГРВІ піддається терапії набагато легше і вкрай рідко призводить до ускладнень. Грип, навпаки, вимагає посилених лікувальних заходів та заходів, спрямованих на профілактику важких наслідків. 

Отже, резюмувавши все вищесказане, можна провести порівняльну характеристику двох поширених серед дітей захворювань: 

ГРВІ розвивається протягом двох-трьох днів поступово, тоді як грип завжди виникає раптово; 

при ГРВІ практичні не буває настільки виражених ознак інтоксикації, як при грипі; 

зазвичай при ГРВІ температура у дитини не піднімається вище 39 градусів і тримається не довше трьох днів, а при грипі стовпчик градусника піднімається вище 39 градусів і не спадає, як мінімум, п’ять днів; при грипі у дитини з самого початку з’являється лихоманка, при ГРВІ на перший план виступає нежить, біль у горлі та кашель;

при ГРВІ у дітей не спостерігається почервоніння склери і кон’юнктиви ока при відсутності бактеріальної інфекції, при грипі ж ці ознаки присутні завжди; 

грип завжди характеризується більш важким перебігом. 

Якщо після ГРВІ організм дитини здатний відновитися самостійно протягом декількох днів, то перехворівши грипом, дитячому організму потрібно не менше двох тижнів, щоб прийти в норму.

Тому хорошим засобом для лікування грипу є сироп Імунофлазид. 

Профілактика та лікування дитячого грипу – це все на http://www.immunoflazid.com.ua/ru/top/grip/