Голландія пояснила заборону польотів у Шарм-еш-Шейх заходами безпеки

У МЗС Нідерландів вважають, що заходи забезпечення безпеки в Шарм-еш-Шейху недостатні, заявив глава відомства Берта Кундерса. Голландська влада радять громадянам утриматися від подорожей в це місто до нового повідомлення.

 Заборона на польоти з Нідерландів в Шарм-еш-Шейх пов’язаний з недостатнім забезпеченням безпеки єгипетською стороною, повідомляє агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на главу МЗС країни Берта Кундерса.

Раніше МЗС країни прийняв рішення призупинити польоти голландських авіаліній в єгипетський Шарм-еш-Шейх, а також, принаймні до неділі, уникати польотів над Синайським півостровом. При цьому, в саму Голландію варто злітати і там підучитись. Як це зробитит дізнавайтесь на https://world-study.ua/education/netherlands/

“У нас склалося враження, що заходи (забезпечення) безпеки там недостатні”, – повідомив Кундерс в п’ятницю пресі. Він також зазначив, що заборона поширюється не на весь Єгипет.

Голландська влада радять громадянам країни утриматися від подорожей до Шарм-еш-Шейх до нового повідомлення. Голландцям, вже знаходяться там, рекомендується звернутися в турагентство. За даними МЗС країни, на даний момент в місті зареєстровано 408 громадян Нідерландів.

Після катастрофи російського лайнера А321 в Єгипті ряд країн ухвалили рішення про заборону прямих авіарейсів в Шарм-еш-Шейх.

Найбільша катастрофа в історії російської  авіації сталася 31 жовтня: Airbus А321 авіакомпанії “Когалимавіа”, який летів з Шарм-еш-Шейха в Санкт-Петербург, розбився на Синаї. На борту знаходилися 217 пасажирів і сім членів екіпажу. Всі вони загинули. 

Глава ФСБ РФ Олександр Бортніков заявив, що причиною катастрофи літака був теракт. Президент РФ Володимир Путін після цього зазначив, що удари Повітряно-космічних сил Росії по терористах в Сирії повинні бути не тільки продовжені, але і посилені.