Громадські активісти Житомира разом з поліцейськими почали патрулювати центр міста. Фото

22 грудня у центральній частині Житомира, де нині встановлена головна ялинка обласного центру та триває святковий ярмарок, відбулося перше спільне патрулювання поліції та громадських активістів, повідомляють у поліції.

Патрулювання пройшло за участі 11 громадських активістів, які виявили бажання приєднатися до складу 4 піших патрулів, що працювали до півночі. 

Як написала у фейсбуці журналіст Юлія Чепюк, що також приєдналась до патрулювання, ідея виникла після жорстких дискусій у соцмережах щодо розпивання алкогольних напоїв у центрі міста, зокрема на парапетах біля стели Небесної сотні.

“Ок, подумала я, мене теж це не влаштовує, подумала я, треба допомогти міліції, подумала я. Зателефонувала усім, кого знала і запропонувала долучитися.  Вже до цього час впродовж чергування ми змогли лише на ярмарку попередити чотири компанії, що розпивали алкогольні напої. Кожному вручали пам’ятку.  Одну компанію, яку виявила Evgeniya Dzubanenko, довелося навіть затримувати з підкріпленням. Молодики бикували, штовхали правоохоронців, показували факи, обіцяли “зірвати погони” і “знайти та порєшати з цими активістами”… Зрештою, пацани поїхали у відділок“, – пише Юлія.

Загалом, зазначають у поліції, результатом таких спільних заходів стало отримання нового досвіду для учасників проекту.

Фото Нацполіції та Юлії Чепюк