«Ленфільм» попросив 100 млн. на ремонт фасадів

На минулій колегії міністерства культури генеральний директор кіностудії «Ленфільм» Едуард Пічугін запросив субсидію в розмірі 100 000 000 рублів, повідомляє ТАСС.

За словами керівника кіностудії, ці кошти необхідні для проведення ремонту історичних фасадів та скверу «Ленфільму». Конкретний обсяг робіт і масштаб фінансування став зрозумілий після обстеження всіх будівель та комунікацій на території підприємства. (Детали ремонтов фасадов и их покупки подробнее на сайте)

«Ленфільм- символ не тільки Петербурга, але і всієї країни, туристичний потенціал кіностудії величезний. Практично всі будівлі кіностудії є історико-культурними пам’ятками і вимагають ремонту. На жаль, кредіторних коштів для цього не достатньо. Ми просимо вас розглянути можливість надання студії субсидії на ремонт решти фасадів та скверу кіностудії. Для цього знадобиться близько 100 000 000 рублів », – сказав Пічугін на колегії.

«Ленфільм» – найстаріша кінокомпанія Росії. Створена в 1914 році на основі військово-кінематографічного відділу Скобелевского комітету. Розташована в Санкт-Петербурзі на Петроградській стороні (Каменноостровскому проспект, 10), займає територію 4 гектара, до складу комплексу входять 10 корпусів. За історію існування студії на ній було знято понад 1 500 художніх фільмів. Серед них сайт кіностудії виділяє такі стрічки, як «Чапаєв», «Весілля в Малинівці» та «Особливості національного полювання».

Як повідомлялося раніше, керівництво кіностудії «Ленфільм» підготувало проект створення в Петербурзі суспільно-культурного простору з обсягом інвестицій в чотири мільярди рублів, яке поєднало б кіновиробничих і складські приміщення, натурні знімальні майданчики і розважальну зону.