Міська рада надала дозвіл на розроблення плану для розміщення меморіального комплексу жертвам політичних репресій в м. Житомирі

Житомирська рада надала  дозвіл на розроблення детального плану території для розміщення меморіального комплексу жертвам політичних репресій в м. Житомирі за адресою: м. Житомир, між пров. Путятинським та Єврейським кладовищем.

За відповідне рішення проголосувало 35 депутатів. Лише один був проти.

Нагадаємо, як повідомляв раніше громадський діяч Віктор Борковський, який розпочав збір коштів на меморіальний комплекс біля Старого Єврейського кладовища,  в Житомирі за наказом Політбюро ЦК ВКП(б) вбито майже 20 тисяч людей різних національностей: українці – 8622, поляки – 6802, німці – 2577, євреї – 469, росіяни – 319, чехи – 176, білоруси -101 та до 10 осіб інших національностей.

Зареєстрована благодійна організація «Благодійний фонд «Житомирський Меморіальний комплекс двадцятьом тисячам жертв політичних репресій 1937-38 рр. як борцям за незалежність України у ХХ ст. «Голокост націй» і почала відповідний збір. за словами організаторів, на це потрібно 10 млн. грн.