На Житомирщині 6 засуджених отримали втрачені паспорти громадянина України

9 грудня 2015 року в Райківській виправній колонії (№73) відбулося вручення шістьом засудженим паспортів громадян України, виданих замість втрачених.

Після урочистого вручення основного документа громадянина України завідуюча Бердичівським районним сектором Державної міграційної служби України в Житомирській області Наталія Паламарчук та представники адміністрації установи здійснили прийом засуджених з особистих питань, під час якого в індивідуальному порядку кожному, хто звернувся, було роз’яснено порядок оформлення та перелік необхідних документів для отримання паспорта.

За словами виконуючого обов’язки заступника начальника Райківської ВК-73 з соціально-виховної та психологічної роботи Олександра Котлярського, у кожного засудженого за плечима своя життєва історія, свої причини втрати паспорта та, незважаючи на це, робота в цьому напрямку в установі ведеться постійно. 

Для забезпечення засуджених документами адміністрація колонії докладає чимало зусиль, адже процес оформлення паспорту часом непростий. Буває, що у вирішенні даного питання на допомогу приходять рідні засуджених, але частіше всі проблеми по збору необхідних документів вирішують самі співробітники.

Допомагають у цій справі співробітникам Райківської ВК-73 спеціалісти Бердичівського РС Державної міграційної служби України в Житомирській області та завідуюча сектором Наталя Паламарчук.

Така спільна робота дає свої результати, це реальна допомога засудженим, завдяки якій вони є повноцінними громадянами України та мають змогу реалізовувати свої права, впевнені працівники установи.

Прес-служба управління ДПтС України в Житомирській області