На Житомирщині люди знаходять снаряди поблизу своїх домівок

2 грудня групою піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини знищено низку вибухонебезпечних предметів, що були виявлені напередодні пересічними громадянами.

В лісі, що неподалік селища Новогуйвинське Житомирського району, мешканець населеного пункту натрапив на небезпечну знахідку. До місця події прибули рятувальники, вони ідентифікували знайдений предмет як 1 артилерійський снаряд калібром 152 мм часів минулої війни.

Ще два таких же снаряди часів минулої війни були виявлені в місті Бердичів. Перший небезпечний предмет знайдено місцевим на присадибній ділянці поблизу свого житлового будинку. Інший біля складу автозапчастин. Працівник складу обходив територію та побачив в кущах підозрілий предмет. Чоловік негайно , негайно повідомив про небезпечну знахідку Службу порятунку «101».

Рятувальники Житомирщини вкотре закликають громадян: помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101»! Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

За матеріалами ДСНС в Житомирській області