На Житомирщині усі прокуратури об’єднали в п’ять

У Житомирській області, замість 23-х існуючих міських, районних та міжрайонних прокуратур створено 5 місцевих прокуратур, юрисдикція яких розповсюджується на декілька адміністративно-територіальних одиниць та які розпочнуть свою роботу вже наступного тижня, із 15 грудня.

Про це повідомив у п’ятницю, 11 грудня на брифінгу із журналістами місцевих засобів масової інформації начальник відділу роботи з кадрами прокуратури області Олександр Башинський, повідомляють в обласній прокуратурі.

«У всіх новостворених прокуратурах законом визначено 4 керівні посади – прокурор, перший заступник та 2 заступники місцевого прокурора. Також затверджено штати цих прокуратур», – зазначив він.

Олександр Башинський наголосив, що вперше у історії прокуратури України проведено відкритий конкурс за зайняття посад керівників у місцевих прокуратурах, у якому взяли участь, крім прокурорів, і зовнішні кандидати.

«Для участі у конкурсі на керівників місцевих прокуратур області заяви подали 130 осіб, з яких конкурсною комісією відібрано по 16 кращих претендентів на зайняття адміністративних посад. Перші 3 кандидатури були подані Генеральному прокурору України на розгляд для призначення керівником місцевої прокуратури», – розповів він про деталі, додавши, що з наступних за рейтингом 3 кандидатур, за рекомендацією комісії, прокурор області призначає першого та двох інших заступників.

Відповідно до Закону України «Про прокуратуру», визначено поетапне зменшення чисельності працівників органів прокуратури із 15000 осіб – до 10 000 тис станом на з 1 січня 2018 року. Таким чином, по державі за скороченням уже звільнено майже 5 тисяч працівників органів прокуратури.

«У нашій області скорочуються 110 працівників – прокурори районного рівня і працівники апарату прокуратури області. Уперше працівників районного рівня скорочуватимуть на підставі отриманих результатів проведеного конкурсу, які рядові прокурори також уже пройшли. Відтак, штати місцевих прокуратур формуватимуться з тих прокурорів, які потрапили до відповідного рейтингу. Цей процес буде закінчено вже наступного тижня – 15 грудня», – додав керівник структурного підрозділу прокуратури області.

Нові прокуратури:

Бердичівська місцева прокуратура: Андрушівський район, місто Бердичів, Бердичівський район, Любарський район, Ружинський район, Чуднівський район.

Житомирська місцева прокуратура: місто Житомир, Житомирський район.

Коростенська місцева прокуратура: місто Коростень, Коростенський район, Лугинський район, Народицький район, Овруцький район, Олевський район.

Коростишівська місцева прокуратура: Брусилівський район, Володарсько-Волинський район, Коростишівський район, Малинський район, Радомишльський район, Попільнянський район, Черняхівський район.

Новоград-Волинська місцева прокуратура: Баранівський район Романівський район Ємільчинський район, місто Новоград-Волинський, Новоград-Волинський район, Червоноармійський район.