Оновлена Житомирська філармонія запрошує на “Грудневі вечори”

Житомирська обласна філармонія ім. С. Ріхтера запрошує всіх пошановувачів класичної музики на щорічний музичний фестиваль «Грудневі вечори», який цього річ проходитиме з 9 по 11 грудня.

9 грудня, в перший день фестивалю, ми матимемо змогу почути Симфонічний оркестр Черкаської обласної філармонії під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Олександра Дяченка з програмою популярної класичної музики.

10 грудня – відомий український академічний камерний оркестр «Кантабіле» Волинської обласної філармонії (керівник – народний артист України Товій Рівець) та заслужена артистка України Алла Кащенко (фортепіано) з м. Києва дивуватимуть житомирян майстерним виконанням класичних творів вітчизняних та світових авторів.

11 грудня – концерт оркестру класичної музики ім. Б. Лятошинського національного будинку органної та камерної музики України (художній керівник народна артистка України Валентина Іконник–Захарченко). Солісти – Дмитро Ткаченко та Олег Дудніченко (скрипка). У програмі концерту: Антоніо Вівальді цикл концертів «Пори року» та Астор П’яццолла – Леонід Десятников «Пори року в Буенос–Айресі».

Оновлена Житомирська філармонія запрошує житомирян та гостей міста на концерти кращих колективів та солістів сучасності.

У цих стінах бував Шевченко і Маяковський. Тут виступали Поліна Віардо та Соломія Крушельницька. І сьогодні в оновленому залі філармонії виступають відомі джазові, хорові, танцювальні колективи, національні оркестри та популярні солісти, що підкорили світові сцени і популярні телешоу.

Житомирська філармонія знаходиться в мальовничому куточку древнього Житомира. Це приміщення 1858 року, яке після реконструкції вражає гостей неповторною архітектурною довершеністю. Кращі майстри перетворили концертну залу філармонії на унікальну за своїм оздобленням та акустичними даними перлину, що нагадує найвідоміші зали світу і в той же час є ексклюзивним творінням.

Житомирській обласній філармонії присвоєно ім’я Станіслава Ріхтера. При філармонії працюють уславлені колективи знані в Україні, в близькому та далекому зарубіжжі, такі, як: Поліський академічний ансамбль пісні і танцю «Льонок», академічна хорова капела «Орея», тріо бандуристок «Росава», вокально-інструментальний ансамбль «Древляни», естрадний ансамбль «Сузір’я Блюз», тріо народних інструментів «Болеро», фортепіанне тріо «Амабіле» та сольні виконавці.

Очолює колектив філармонії знаний професіонал, заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства Петро Даценко. Петро Харитонович з командою однодумців роблять усе, аби на сцені філармонії частими гостями були представники якісної музики, знані в Україні та світі.

Тож слідкуйте за афішами та насолоджуйтесь якісною музикою в концертній залі, що насичена духом Прекрасного. Мистецька перлина Житомира – обласна філармонія – чекає на Вас!