Проукраїнські організації Житомира звертають увагу на антиукраїнську діяльність облорганізації ветеранів

Сьогодні на сесії обласної ради історик, депутат міської ради Геннадій Махорін продемонстрував звернення громадських організацій та громадських діячів Житомира до депутатів Житомирської обласної ради, в якому закликав звернути увагу на те, яким організаціям обласна рада виділяє гроші на фунціонування, і чим вони дійсно займаються.

Житомирській обласній організації ветеранів (голова – Ніколай Каширін) заплановано виділити на діяльність 140 тисяч гривень.

“Але діяльність цієї організації, згідно календарного плану полягає у  організації святкування “Дня Защитника Отечества” 23 лютого, відзначення свята 8 березня, Дня Перемоги, партизанської слави, Дня ветерана. Немає місця у їхньому календарному плані відзначення Дня Соборності України, Дня Конституції України, Дня Незалежності України і т.д.

Маємо повне право заявити, діяльність цієї організації носить антиукраїнський характер: критика українських національних героїв і навішування на них ярликів “фашисти”, опір виконанню Законів України про декомунізацію, які декларують засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, а також надання правового статусу і вшанування борців за Незалежність України.

А чого іншого чекати від організації, котру очолює людина, яка у другій половині 1940-х років боролася проти загонів Української Повстанської Армії, в листопаді-грудні 1956-го року придушувала демократичну революцію в Угорщині (протест проти прорадянського тоталітарного режиму). Каширин і голова міської організації Трещов в 2012-му році зривали проведення виставки, присвяченої УПА. І зараз вони проводять антиукраїнську діяльність, зокрема, захищаючи панівне становище російської мови. Категорично заперечують вони і перейменування вулиць, названих іменами тих, хто знищував українців, встановлюючи радянську владу.

Окрім того, витрати організації не відповідають нормам Постанови Кабінету Міністрів України від 7.03.2012-го року, які передбачають виділення коштів “з урахуванням актуальності, соціальної спрямованості та інноваційної діяльності, результатів діяльності у минулому році, раціональності та економності використання бюджетних коштів.”

Виходячи з вищенаведеного, вимагаємо припинити подальше фінансування Житомирської обласної організації ветеранів, а раніше передбачувані кошти спрямувати на підтримку тих, хто цього дійсно потребує і заслуговує. Така ж вимога стосується і міської організації ветеранів (голова – Анатолій Трещов)”, – йдеться у зверненні.