У Коростені ліквідатору аварії на ЧАЕС Анатолію Литвинчуку вручили Орден «За заслуги перед Чорнобилем»

У Коростені напередодні вшанування дня ліквідаторів аварії на ЧАЕС, начальник Управління праці та соціального захисту міста Коростеня населення Ігор Єсін спільно з заступником Житомирського “Всеукраїнського об’єднання ветеранів” Віталієм Юшкевичем привітали ліквідатора 2 категорії Литвинчука Анатолія Івановича.

Анатолій Литвинчук безпосередньо приймав участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, на той час працював помічником машиніста дизелю-поїзда ТЧ-7 евакуйовував потерпілих мешканців міста Прип’ять та навколишніх сіл.

Юшкевич Віталій Федорович за дорученням президента “Всеукраїнської громадської організації “Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи” Сергія Гітуляра вручив Орден «За заслуги перед Чорнобилем».

Анатолій Іванович поділився своїми спогадами про свою безпосередню участь у цій страшній трагедії. Будучи в 30-ти річному віці побував майже в самих найскладнішій ділянках роботи, а саме прокладання колії до четвертого зруйнованого реактору для вивезення залишків радіоактивного матеріалу. 

В урочистостях були присутні його дружина з якою прожили більше 30 років, донька та онука.

Ліквідатор висловив щиру подяку депутату міської ради Ігорю Єсіну та представнику Громадської організації  «Всеукраїнська громадська організація «Союз ветеранів Чорнобильської катастрофи» Віталію Юшкевичу.