У Житомирі відкрили фотовиставку дівчат в інвалідних візках

У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олега Ольжича відкрили фотовиставку «Жіночність без границь». 

Вона триватиме з 2 по 7 грудня. 

Мета проекту – руйнація стереотипів у суспільстві, демонстрація позиції, що дівчина на інваліднову візку – це не вирок, а просто більш тонкий аромат жіночності, який потрібно правильно розпізнати і розкрити. 

Завдання проекту – привернути увагу суспільства, сприяти, аби люди з обмеженими фізичними можливостями могли жити повноцінним життям. 

3 грудня – Міжнародний день інвалідів.

«Як можна його відзначати, адже це сумне свято», – сказала прес-секретар ГО «Я-мама!» Оксана Карпович. 

У фотосесії взяли участь 7 дівчат з обмеженими можливостями. Цими світлинами організатори показали, що це повноцінні люди. Вони красиві, вони жіночні, вони прекрасні. У них звичайні мрії та бажання.

На питання: «Як Ви ставитесь до цього проекту?» одна з учасниць відповіла: «Як ставлюсь? Дуже позитивно. Я дуже чекала на виставку. Це такі емоції, їх просто не передати словами. Ейфорія, щастя!».

З метою виконання основної мрії людей з обмеженими фізичними можливостями – відкриття реабілітаційного центру, виставка буде пересуватись по всій Україні.

Савчук Ольга, Собчук Тетяна