​У Житомирі жителі одного з під’їздів на Космонавтів, 12 четвертий день живуть без газу 

На обід Євгенія варить картоплю за допомогою кип’ятильника. Кухонна плита в помешканні житомирянки четвертий день не працює. Тому що немає газу. Блакитне паливо на одному із стояків п’ятиповерхівки №12 по вулиці Космонавтів зникло з осель ще в понеділок вранці. 

«Перші дні я кип’ятила воду і пила чай та каву. Сьогодні зготувала «пюрешку». У нас вдома ще й газова колонка. Тому і води гарячої теж немає», – сказала мешканка під’їзду журналісту Репортер Житомира. 

З-поміж постраждалих мешканців будинку – родини з маленькими дітьми. Для них особливо складно терпіти незручності. 

«Моїй дитині 2 роки, я не можу її помити, тому що колонка на газу. Ну і їсти зварити складно», – каже жінка. 

Мешканці будинку дзвонили і в аварійну службу, і в «Житомиргаз». Чому відключили газ, працівники пояснень не дають. Лише перенаправляють дзвонити один одному. 

Попередження про відключення газу ні на сайті «Житомиргазу», ні на дошках оголошень на прибудинковій території немає. 

Що це планово-технічний огляд, телефоном повідомив техпрацівник компанії «Житомиргаз» Олександр Вітюк. 

«Зараз проводяться ремонтні роботи. Якщо зараз включити газ, то пів будинку може підірватися. Тому ми спочатку маємо перевірити газову трубу на герметичність в одній із квартир». 

Технік 1 категорії Вітюк обіцяв, що блакитне паливо в оселях житомирян з’явиться до кінця робочого дня середи. Втім станом на 12.00 четверга газу немає. Тому кип’ятильники в квартирах й досі незамінна річ на кухні.