Власник Житомирської кондитерської фабрики Ігор Бойко заблокований в адміністративній будівлі, – прес-служба ТДВ «ЖЛ»

30 грудня 2015 року керівництво ТДВ «ЖЛ» отримало інформацію, що до Житомира з метою захоплення фабрики рухається декілька автобусів з «тітушками». 

За інформацією прес-служби ТДВ «ЖЛ», про це були оперативно повідомлені органи МВС, які зустріли автобуси на в’їзді в Житомир на автозаправці «Сокар», поспілкувались та втекли геть.

Два місяці назад вже була подібна спроба захопити підприємство, але тоді міліція перехопила аналогічні автобуси на трасі. Цього разу не стала.

Пізніше увечері 30 грудня близько 350 молодих людей у спортивній формі проникли на територію фабрики та заблокували керівництво ТДВ «ЖЛ» у адміністративній будівлі. Одночасно прибула міліція та місцеві органи влади. Прес-служба ТДВ «ЖЛ» заявляє – міліція в влада стали грати в інтересах нападників.

В даний момент фабрика знаходиться в облозі, товарні запаси розграбовуються, виробництво зупинено на невідомий час.

З цього приводу керівництво ТДВ «ЖЛ» заявляє наступне.

1. Атака на підприємство має усі ознаки рейдерського захоплення. Його організатори використовували ресурси та можливості державного апарату, силових органів, МВС, юстиції для отримання контролю над підприємством.

2. Незважаючи на увесь тиск та юридичні оборудки нападники не мали законних підстав заходити на підприємство з наступних причин:

– Вищий адміністративний суд в своєму рішенні нікому не передавав майновий комплекс фабрики. В своєму сумнівному рішенні прийнятому під тиском владних фігур він скасував реєстрацію ТДВ «ЖЛ» та відновив реєстрацію ЗАТ «Житомирські Ласощі». Тобто відновлена юридична форма. Проте там жодним словом не передбачена передача майна фабрики.

– майновий комплекс ТДВ «ЖЛ» не може бути прирівняний до майна ЗАТ «Житомирські ласощі». Майно ТДВ «ЖЛ» не може бути простим розчерком бути передане незрозумілій юридичній структурі. За 5 років Ігорем Бойко було особисто внесено декілька десятків мільйонів доларів інвестицій у обладнання фабрики. Всі сучасні виробничі лінії куплені за особисті кошти Бойка.

– власником 70% акцій ЗАТ «Житомирські ласощі» є Ігор Бойко. Останнім діючим директором ЗАТ «Житомирські ласощі» був і по закону залишається пан Гамов. Він нікого не призначав і не уповноважував діяти по захопленню фабрики.

Тому усі заяви та дії від імені ЗАТ «Житомирські ласощі» здійснюють самозвані особи. Пан Рогаль, який називає себе директором фабрики, ніяк не може ним бути, так як у нього немає жодних підтверджуючих документів, що його призначило правління ЗАТ «Житомирські ласощі».

3. Господарчий конфлікт переріс у цілу серію злочинів, здійснених за сприяння працівників державних органів.

– скасування реєстрації ТДВ «ЖЛ» за результатами внутрішньої перевірки Житомирського управління юстиції не має під собою підстав та здійснене з порушеннями

– передача майна від імені нотаріуса здійснена без його відома та зі зломом його доступу до нотаріальної бази

– щодо самозваного директора Рогаля відкрита кримінальна справа.

3. Керівництво ТДВ «ЖЛ» мало усі підстави найняти для охорони підприємства додаткових працівників, що і було зроблено. На відміну від сотень нападників у балаклавах та зі зброєю.

4. Є декілька свідків того, як під фабрикою роздавались гроші тим, хто нападав на підприємство.

5. Ми впевнені в тому, що рейдери не мають жодного розуміння в веденні бізнесу у цій галузі. Тому підприємство в найближчий час або буде повністю закрите, або передане найближчим конкурентам – концерну «Рошен» чи «Харківській кондитерській фабриці».

Прес-служба ТДВ «ЖЛ»