​Житомирщина – одна з десяти областей, з найбільшою підтримкою партії «БПП «Солідарність» серед виборців

Десятку областей, у яких “Солідарність” здобула найбільшу прихильність виборців, назвали під час Форуму депутатів місцевих рад партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, який днями відбувся у Києві. 

Серед них і Житомирщина з результатом – 21, 6%. Про це під час свого виступу на Форумі заявив народний депутат України, перший заступник голови фракції Партії “Блок Петра Порошенка”, голова виборчого штабу Ігор Кононенко.

Він зазначив, що партія “БПП “Солідарність” має найвищу довіру виборців і, відповідно, представництво у радах усіх рівнів.

«Партія “БПП “Солідарність» має 8865 депутатів у місцевих радах і 289 депутатів у радах об’єднаних громад, де вибори відбувалися вперше. Загалом це – 9154 депутати. На цих місцевих виборах українці підтвердили довіру до нашої партії як Президентської політичної сили. Ми отримали практично такий же результат, як і на минулорічних парламентських виборах. Скажу відверто: якщо під час військової агресії і дуже непростих реформ партія влади отримує такий результат – це означає, що на вас покладається надзвичайно висока відповідальність”, – заявив Ігор Кононенко.

На зустріч з представниками органів місцевого самоврядування прибув Президент України. Петро Порошенко пріоритетами партії в регіонах назвав децентралізацію та зміцнення фінансової основи місцевого самоврядування, підвищення рівня життя мешканців громад, рішучу відсіч будь-яким проявам сепаратизму, прозоре використання комунального майна та земельних ресурсів, громадський контроль за використанням бюджетних ресурсів, ефективну боротьбу з корупцією, створення нових робочих місць.

«Від усякого, кому дано багато, багато й вимагається. Тому кому багато довірено, з того багато й спитають». Ця мудра думка походить із Святого Письма. Я дуже хотів би, щоби ці слова дійшли до серця й розуму кожного з нашої команди, який тут присутній, кожного, хто не зміг доїхати. Я би дуже хотів, щоб ви їх пам’ятали протягом кожного дня того скликання, на яке вас обрав український народ. Щоб кожен з вас усвідомлював, що та висока довіра, яку виявили та продемонстрували виборці до нашої партії, і та лідерська позиція, до якої вони кожного з вас піднесли, то насправді не нагорода. З точністю до навпаки – це посилена відповідальність за долю людей, за добробут громад, за перспективу країни», – сказав Петро Порошенко.

Загалом, на Форум прибули понад 3,5 тис. представників місцевих органів влади з усієї України. Участь у зустрічі взяли і партійці Житомирщини – депутати міських та районних рад, голови партійних осередків, а також народні депутати Борислав Розенблат та Володимир Арешонков. Очолив делегацію мер Житомира, голова Житомирської територіальної організації партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” Сергій Сухомлин.