Житомирський виконком розподілив для населення 3 млн. 827 тис.грн. державних субвенцій

Місту Житомиру збільшено обсяг державної субвенції на надання пільг населенню та житлових субсидій. 

15 членів виконавчого комітету одноголосно приняли рішення щодо внесення змін до міського бюджету 2015 згідно якого було збільшено загальний фонд бюджету на: 

– 2 млн. 617 тис. які спрямовано на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот;

– 1 млн. 198 300 тис.грн. які підуть на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян;

– 11 695 тис.грн. що виділили на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу;

Директор департаменту фінансів Сергій Гаращук також повідомив, що управлінням соцзахисту було запропоновано перерозподілити залишки уже раніше виділених субвенцій і в наслідок цього ще 200 тис.800 грн. спрямувати на компенсацію пільгового проїзду для трамвайно-тролейбусного управління.

“Тобто, на разі підприємством готується протокол взаєморозрахунків з обленерго і майже 1млн.400тис. можна буде провести у такий спосіб розрахунки” – зазначив Сергій Гаращук.

По закінченню засідання виконавчого комітету міський голова Сергій Сухомлин запропонував провести ще одне позачергове засідання виконкому, де його представники розглянуть проект міського бюджету на 2016 рік. 

Колегіально було вирішено провести позачергове засідання в понеділок після сесії, на 16:00 годину.