​Анжеліка Лабунська: МРТ повинен запрацювати до дня 30-ї річниці аварії на ЧАЕС

Магнітно-резонансний томограф, навколо якого виник значний суспільний резонанс, має бути введений в експлуатацію до дня відзначення 30-ї річниці Чорнобильської аварії. 

Таку думку висловила голова обласної ради Анжеліка Лабунська під час прямого ефіру програми «Віч-на-Віч» на телеканалі «Житомир».

Як зазначила голова обласної ради, ситуація з придбанням і встановленням МРТ виявилася досить складною, що в свою чергу викликало невдоволення громадськості.

«Депутати попереднього скликання виділили кошти, був проведений тендер на придбання нового МРТ. З боями будувалося нове приміщення, напередодні нового року отримали це медичне обладнання. Зараз у приміщенні завершується встановлення сітки Фарадея, і до кінця цього тижня працівники пообіцяли завершити ці роботи. Наприкінці березня апарат має бути вже встановлений і сподіваємося, що до дня відзначення 30-річчя Чорнобильської катастрофи жителі області зможуть безкоштовно отримувати послуги магнітно-резонансної томографії», – сказала Анжеліка Лабунська.

Голова обласної ради додала, що є багато питань щодо МРТ, яке раніше функціонувало на території обласної лікарні, адже невідомо з яких причин і куди його списали.

«Зараз ми це питання вивчаємо, збираємо відповідні документи і будемо передавати їх до правоохоронних органів для з’ясування всіх обставин цієї ситуації», – запевнила Анжеліка Лабунська.

Прес-служба обласної ради