​Анжеліка Лабунська: Шлях децентралізації – єдиний можливий варіант розбудови України

 2 лютого в малій залі обласної ради відбулась нарада з питань організації діяльності об’єднаних територіальних громад Житомирської області та децентралізації повноважень з державної реєстрації.

Нарада проходила під головуванням голови обласної ради Анжеліки Лабунської та голови облдержадміністрації Сергія Машковського за участі голів 9 об’єднаних територіальних громад області, голів районних рад та райдержадміністрацій, керівників структурних підрозділів ОТГ, ОДА та РДА.

Анжеліка Лабунська в ході наради зазначила, що питання децентралізації є одним із найголовніших завдань з реформування держави.

Також голова обласної ради закцентувала увагу присутніх на тому, що попри різні політичні погляди та вподобання, всі представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади – кожен на своїй посаді має зробити все, щоб Україна з честю пройшла цей нелегкий шлях реформ. «Адже не можна бути щасливими в нещасливій країні, а шлях децентралізації – це єдиний можливий варіант для розбудови нашої держави та реальний шанс змінити наше життя на краще», – наголосила А. Лабунська.

В ході наради розглядались питання особливостей затвердження та фінансування бюджетів об’єднаних територіальних громад області, про стан справ у галузі охорони здоров’я в умовах децентралізації та ряд інших питань, що стосуються життєдіяльності новостворених громад.

Прес-служба обласної ради