Експертна комісія виключила книгу про спогади дітей війни із соціально значущої літератури

Експертна комісія 24 лютого у Житомирі під час засідання, виключила книгу про спогади дітей війни із соціально значущої літератури.

Про це Репортеру розповіла голова комісії Олена Галагуза.

“В поясненні йшлося про Велику Вітчизняну. В Україні такий термін вже не використовують, бо українці воювали по різні фронти. До того ж, ще раніше виходили подібні книги. Тому, вважаємо їх кількість достатньою. Та й видавець не був проти і зняв книгу з порядку”, – зазначила депутат.

Книга мала мати назву “Дитинство. обпалене війною” та вийти друком у тисячу екземплярів. Витратити з обласного бюджету на неї планувалось 34 тис. 324 грн.

Нагадаємо, 1 лютого в управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА від 7 видавничих організацій області надійшло 43 книговидавничі проекти на випуск соціально значущої літератури місцевих авторів.

Як писав Репортер, розпорядженням за 30 квітння голова ОДА ліквідував редколегію книги “Реабілітовані історією”. На Житомирщині їх видали – 6. Книги присвятили жертвам політичних репресій радянської доби в Україні.

При цьому, своїм розпорядженням за 27 квітня губернатор створив робочу групу щодо видання до 30-річчя Чорнобильської катастрофи обласної Книги Пам’яті “Чорнобильська трагедія”.