​Ми будемо відстоювати фінансування профтехосвіти за рахунок державного бюджету – Борислав Розенблат

Включення закладів професійно-технічної освіти до комунальної мережі міста було питанням номер один на сесії Житомирської міської ради. 

І попри різні провокації, які мали на меті зірвати п’яту сесію міської ради, депутати таки прийняли рішення «Про включення до мережі управління освіти міської ради закладів професійно-технічної освіти». За таке рішення проголосували 35 народних обранців.

Проте, у міській раді дуже сподіваються на державні субвенції. Наразі Верховна Рада виділила на фінансування ПТУ близько 22 мільйонів, а це – чверть від необхідної суми. Решту доведеться витратити з бюджету розвитку.Як буде фінансуватись освітня галузь надалі, пояснив народний депутат України Борислав Розенблат:

«Ми практично вирішили питання з фінансуванням ПТУ. Минулого тижня Верховна Рада проголосувала за виділення субвенції 2 млрд. гривень на підтримку профтех освіти. Це лише початок. Ми розуміємо, що сьогодні місцеві бюджети не в змозі профінансувати ПТУ, тому після звіту Мінфіну за перший квартал по надходженнях до бюджету ми будемо вносити пропозиції щодо подальшого фінансування профтехосвіти за рахунок державного бюджету», – повідомив народний депутат.