На ПТУ Житомира з освітньої субвенції піде 12,5 млн. грн.

Верховна Рада 4 лютого ухвалила Закон “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти”.

За дане рішення проголосували 305 народних депутатів.

Законом передбачено, що видатки на професійно-технічну освіту здійснюються з бюджетів міст обласного значення – обласних центрів.

Оплата поточних видатків професійно-технічних навчальних закладів в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти здійснюється за рахунок освітньої субвенції.

Згідно додатку № 6 до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” Міжбюджетні трансферти (в частині субвенції на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах з державного бюджету місцевим бюджетам) на 2016 рік, для Житомира закладена сума – 12 млн. 546 тис.

Обласному бюджету закладено – 18 млн. 852 тис. грн.

Нагадаємо, що  після змін, внесених Верховною Радою, питання фінансування ПТУ зобов’язані були вирішувати місцеві бюджети. 

Житомирська міська рада заклала з бюджету розвитку на фінансування ПТУ 75 млн. грн. 

Також, як повідомляв Репортер, на позачерговій сесії міської ради депутати не підтримали питання прийняття в систему управління освіти житомирської міської ради 10 закладів профтехосвіти.