На Житомирщині 30-річний чоловік вбив сусіда і сам повідомив про це у поліцію

До чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення від 30-річного жителя села Таращанки про те, що його 57-річний сусід помер за місцем свого проживання, повідомляють у поліції.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої оглянули тіло померлого та виявили на обличчі тілесні ушкодження. Тіло чоловіка було направлено до бюро судово-медичних експертиз райцентру для встановлення причини смерті. Експерти встановили, що чоловік помер унаслідок тяжкої черепно-мозкової травми.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) ККУ.

Оперативні заходи, проведені правоохоронцями, дали змогу швидко встановити особу зловмисника. Селяни розповіли, що бачили загиблого у компанії сусіда, який у подальшому повідомив про його смерть. Чоловіки пиячили за місцем проживання загиблого і голосно сперечалися.

Підозрюваного не довелося довго шукати. Той знаходився у себе вдома та перебував у захмелілому стані. Протверезівши, він таки пригадав останні події і визнав свою причетність до вчиненого. За його словами, під час пиятики сусід почав виганяти його з хати. Чоловік розсердився і вдарив господаря, від чого той упав, утратив свідомість і до тями більше не приходив.

“Нині затриманому оголошено про підозру у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть потерпілого. Вирішується питання про обрання чоловікові міри запобіжного заходу”, – повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Сергій Рябошапка.

За чинним кримінальним законодавством підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 10 років.