На Житомирщині поліція впіймала 17-річних юнаків, які на Різдво пограбували храм. Фото

Поки храм  у с. Заболоть, Радомишльского району, був зачинений упродовж останнього тижня, злодії розбили там вікно, зламали внутрішні двері та викрали зсередини три ікони, хрест, чашу та ложку для причастя і Євангеліє в металевій оправі. 

Про це 7 січня до поліції повідомив місцевий священнослужитель, зазначають у поліції.

“За нашими даними, викрадене з храму майно не приносили ні у ломбарди, ні в антикварні крамниці, ні в інші місця можливого продажу таких речей, – розповідає начальник Радомишльського відділення поліції Дмитро Нікурадзе. – Відтак наші заходи були спрямовані на попередження продажу викраденого та його подальшого повернення до храму.”

Саме під час огляду «товару» вдаваним покупцем правоохоронці затримали двох хлопців, причетних до крадіжки. Як з’ясувалось, 17-річні місцеві жителі напередодні Різдва знічев’я блукали селом, коли вирішили вчинити крадіжку.

З храму забрали перше, що потрапило на очі та здалося вартісним. Усі речі заховали у сіні на горищі в будинку, де проживає один з хлопців.

Викрадені церковні речі було вилучено. Триває подальше досудове розслідування. Обом парубкам загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.