На Житомирщині шахраї-податківці видурюють гроші у підприємців

Останнім часом в Житомирі та районах області активізувались шахраї-податківці, які намагаються видурити гроші у підприємців.

Про це повідомляють у ДФС.

“Зловмисники телефонують посадовим особам суб’єктів господарювання області з телефонних карток мережі стільникового зв’язку і, представляючись службовими особами Головного управління ДФС в області, його територіальних органів чи їх довіреними особами, шахрайським методом вимагають готівкові грошові кошти для залагодження так званих перевірок, надання матеріальної допомоги чи на якісь інші нагальні потреби”, – йдеться в повідомленні.

Схожі авантюри мали місце у деяких районах області в минулому році та неодноразово вже є і у цьому.

“Схем кілька: скажімо, від імені службових осіб ГУ вимагали надати матеріальну допомогу на нагальні потреби, пов’язані із прийомом «гостей з Києва» (перерахувати грошові кошти на конкретний вказаний ними банківський рахунок), у власників закладів громадського харчування «просили» нагодувати «перевіряючих з Києва», а потім терміново поповнити рахунки мобільного зв’язку на кілька тисяч гривень.

Або ж «суб’єкту підприємницької діяльності від невідомої особи надходила вказівка терміново зателефонувати до начальника податкового органу з метою вирішення «певних питань»» та надавався номер мобільного телефону підставної особи”, – зазначають податківці.

Як правило, діють аферисти через посередників. Часто цю роль виконують таксисти, які, нічого не знаючи про шахрайську схему виконують лише функцію отримання та передачі грошей, стаючи співучасниками злочинних дій.

Працівники ДФС наполегливо радять підприємцям та громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

По кожному факту неправомірних дій шахраями у відношенні до суб’єктів господарської діяльності області просять звертатися до місцевих органів внутрішніх справ щодо встановлення осіб, які причетні до вищезгаданих шахрайських дій та до оперативного чергового в ГУ ДФС у Житомирській області, а також по телефону в управління внутрішньої безпеки ДПА України (0412) 418-003.