На Житомирщині стартує місячник боротьби з туберкульозом

23 лютого на Житомирщині стартує місячник боротьби з туберкульозом. Цьогоріч він проходить під гаслом “Об’єднуймось, щоб покласти край туберкульозу”. повідомляють в прес-центрі ДОЗ.

Головний лікар обласного протитуберкульозного диспанеру Віталій Дідик, закликає жителів області протягом місяця пройти флюорографічне обстеження в поліклінічних відділеннях закладів охорони здоров’я області. 

“Тут можна отримати консультації та вичерпну інформацію щодо методів захисту від зараження туберкульозом та закладів, де надається спеціалізована медична допомога. Всього в рамках місячника планується охопити профілактичними флюорографічними оглядами близько 50-ти тисяч жителів області. Особлива увага приділятиметься обстеженню осіб, віднесених до соціальної групи ризику (особи з асоціальним способом життя, переселенці, внутрішньо переміщені особи, особи, які перебувають або звільнилися з пенітенціарних установ, люди з алкогольною або наркотичною залежністю, громадяни без певного місця проживання, ВІЛ-інфіковані, безробітні, члени малозабезпечених сімей)”, – зазначає лікар.

Серед учнівської та студентської молоді заплановано проведення тематичних круглих столів, уроків здоров’я, відеопоказів, конкурсів плакатів, малюнків та творів. До організації цих заходів вже традиційно долучаються громадські об’єднання, районні та міські осередки обласної організації Товариства Червоного Хреста України, адміністрації та батьківські комітети закладів освіти.

Відповідно до програми місячника відбудеться навчання медичних працівників з питань виявлення, лікування та профілактики туберкульозу.